St James Park Amenities

2015
Glebe, NSW

Our brief from the City of Sydney was to design a new tennis amenities building as part of an overall park upgrade design by Aspect Studios. The building includes tennis viewing/ picnic shelter and kitchenette, unisex accessible WC and a unisex accessible shower/ change room. The park and tennis courts are set in a relatively quiet and secluded patch of Glebe. Of particular importance to the local community and to the City of Sydney, was that the building be able to provide the requisite public amenity for park visitors and tennis court users without impinging on the privacy and amenity of the local residents.

The building is formed to embrace a gathering area near the courts whilst screening views into neighbouring properties. Natural materials, daylight and ventilation are key are key elements of the design.

 


 

Project Team

Sam Crawford, Ken Warr, Lachlan Delaney, Wendy James, Benjamin Chan

Builder

CD Constructions with Hargraves Landscapes

Consultant Team

Landscape & Head Consultant – Aspect Studios, Catherine Wilson, Kate Luckcraft
Accessibility – Morris Goding Accessibility Consulting
Civil Engineer – Northrop Consulting
Geotechnical – Douglas Partners
Hydraulic Engineer – Northrop Consulting
Lighting & Electrical – Lighting Art & Science
Signage – Deuce Design
Structural Engineer – Northrop Consulting

Client

City Projects, City of Sydney

Photography

Brett Boardman