Milner Residence

2019 Vaucluse, NSW

The house sits quietly away from the street, opposite South Head Cemetery in Vaucluse. From the living room, the ocean can be glimpsed over rooftops and through pine trees.

The project is comprised of small internal interventions, with the clients wishing to refresh their aging but comfortable home; to help keep up with the demands of a busy young family of five.

A new light filled kitchen connects seamlessly into an external terrace whilst living and bedroom joinery provides much needed storage. A old bathroom enjoys a second lease on life. In the main bedroom, a walk in robe and study desk maximise space and light. The clear design motif flows through the various spaces; utilising a combination of solid and veneer Blackbutt timber, brass, and shades of white and grey.

Project Team

Sam Crawford, Anna Paton, Jarad Grice

Builder

Horizon

Consultants

Structural Engineer – Cantilever Consulting Engineers
Quantity Surveyor – QS Plus
Hydraulic – ITM Design
Joinery – Interex Custom Joinery

Photography

Simon Whitebread

Council

Woollahra

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Subscribe to our Newsletter
ErrorHere