Campbell House

2010
Bondi Beach, NSW

A modest brick cottage in North Bondi, a creative couple with young children, a fragrant garden, and a delightfully unpretentious brief mark out this project.

A rear addition extends the living room into the garden and forms a parents retreat to the second level. The stair void and large north facing window allow natural light and sun into the new south facing living spaces. The plywood stair is suspended from the second level above whilst a concrete pedestal underpins the composition.

The landscape design by Spirit Level beautifully complements and extends the indoor living spaces.

 


 

Project team

Sam Crawford, Claire McCaughan, Lionel Teh

Consultants

Structural – Partridge Partners, Ron Rooke
Hydraulic – O’Hearn Consulting, Matthew O’Hearn
Land Surveyor – Daw & Walton
Quantity Surveyor – Donald Bayley
Landscape – Spirit Level, Hugh Main

Builder

Latitude Constructions – Sel Demiri

Photography

Brett Boardman

Council

Waverley